Wat is loopbaanbegeleiding?

We zitten in een snel evoluerende maatschappij waar de jobs van gisteren er vandaag soms niet meer zijn. De technologie evolueert snel en er ontstaan dus steeds nieuwe jobs. In deze snel veranderende arbeidsmarkt wordt er van jou ook nog eens gevraagd langer te werken. Dit maakt dat je loopbaan er niet meer zo uitziet als bij onze ouders en grootouders. Daarom is het zeer gezond om op tijd en stond eens na te denken over jouw carrière tot hiertoe en je doelen op lange termijn weer scherp te stellen.

Loopbaancoaching is zo veel meer dan het oplossen van je loopbaanvraag. Het is immers zo belangrijk dat je ook op je werk jezelf kan zijn! Soms horen we van cliënten zaken zoals:

‘Ja, maar op mijn werk gedraag ik mij echt totaal anders dan privé. Het zijn eigenlijk twee verschillende personen.’

Dit is een ongezonde situatie omdat je op z’n minst in één van de 2 rollen niet jezelf zal kunnen zijn. Als je dat dan moet volhouden in een carrière van 45 jaar dan kan je nu al voorspellen dat er ergens wel een burn-out of een bore-out op je pad zal komen.

Onze loopbaanbegeleiding is daarom een intensief coachingstraject op jouw maat met gesprekken, oefeningen en testen waarin we eerst en vooral op zoek gaan naar wie jij bent. We brengen jouw valkuilen en drijfveren in kaart en helpen jou om op basis daarvan je ideale professionele toekomst te schetsen en het type job dat daarbij past.

Samen werken we ook een realistisch stappenplan uit om daar te komen.

Iedereen is uniek! We zijn dus benieuwd naar jou.

Tijdens je loopbaanbegeleiding sta je stil bij jezelf, bij je work-life balance, je job, je carrière, je talenten, je dromen, enz. Dat doe je in een traject van 4 of 7 uur, verdeeld over verschillende afspraken met je persoonlijke coach. Die kunnen overdag, ’s avonds of in het weekend doorgaan.

Ben jij ook op zoek naar evenwicht tussen je werk en je privé. Of net op zoek naar meer uitdaging op je werk?

Je krijgt daarbij ook materiaal mee naar huis zodat je zoveel mogelijk uit je coachingsgesprekken kan halen en ook nadien kan je nog bij je loopbaancoach terecht voor vragen. Na afloop van jouw traject is er ook de mogelijkheid om eens terug te komen binnen datzelfde jaar van je coachingtraject.

In dit gesprek van maximaal 1 uur heb je de mogelijkheid om je stappenplan te evalueren en eventueel nog wat extra tips te vragen. Na een jaar kan er immers al weer best wat veranderd zijn in je job.We bekijken dan praktisch hoe we dit gesprek kunnen inplannen: face-to-face, telefonisch, via mail, online…

Wat is het doel van je loopbaanbegeleiding

Het doel van de loopbaanbegeleiding is dat je hier zelfstandig mee verder kan. Vooreerst weet je wie je bent, wat je waarden en je valkuilen zijn. Je hebt een goed zicht op je talenten en kan dus met vertrouwen de loopbaankeuzes maken die bij jou passen, jou energie geven en jou doen groeien. Je ontdekt welk soort werk bij jou past en of je dat best doet als werknemer of zelfstandige.

Let op: loopbaanbegeleiding verandert je leven! Je zal de positieve effecten in je carrière voelen, maar ook in je privéleven.

Wat is loopbaancoaching niet?

  • De bal ligt in jouw kamp. Als coach kunnen we ondersteunen en tools aanreiken maar uiteindelijk zal je zelf de stappen moeten zetten. Wees je er dus van bewust dat dit geen quick-fix is. Zowel tijdens als na het traject zit er best wat werk in voor jou. Hoe meer jij investeert in jezelf hoe groter de sprong vooruit.
  • We zijn geen selectie kantoor en ook geen vacature.com. Wij helpen jou om met een scherper vizier op zoek te gaan. De zoektocht is aan jou. Let wel: na dit traject zal je ook veel zelfverzekerder zijn omdat je doel ook je passie zal zijn.

… en is dit dan iets voor jou?”

Spreekt dit jou aan? Wil je een afspraak voor een intakegesprek voor een loopbaancoachingstraject op maat of wil je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek via de telefoon? Heb je nog een andere vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je een gratis kennismakingsgesprek of een intake gesprek?